Senaste inläggen

Av Missy - 15 mars 2013 19:08

 RECEPT FÖR EN LYCKAD DAG

1 kopp vänliga ord
2 rågade koppar förståelse
4 tsk tid och tålamod
1 nypa personlighet
1 stänk humor

Mät orden noga, tillsätt den rågade förståelsen. Använd god tid och glöm ej tålamodet. Blandas på elden med den varma personligheten, men får ej koka. Håll temperaturen låg och ha alltid humor till hands.

 

Må så gott och ta hand om varandra i helgen =)

Av Missy - 13 mars 2013 14:24

 Snart är helgen här och jag vill passa på att tipsa om otroligt goda havre-chokladcookies.

100 gr rumsvarmt smör
2 dl socker
1 ägg
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 krm flingsalt
1 tsk vaniljsocker
3 msk mörk sirap
150 gr mörk choklad (70%)

Rör smör och socker pösigt, blanda ner ägget och rör kraftigt tills det är en jämn smet.
Finhacka chokladen och blanda den med de torra ingredienserna i en bunke. Blanda stegvis ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt slutligen sirapen.
Gör små bollar av smeten och lägg dem på en plåt med mycket utrymme emellan, de flyter ut ganska mycket. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter i 175 grader.


Låt smaka =)

Av Missy - 8 mars 2013 08:50


                          

Av Missy - 5 mars 2013 14:12

 Trött på vinter, mörker och trist väder? Gör en Karibisk drink och dröm dig bort!

Banana Colada, 4 pers
4 bananer
1 dl vit sirap/sockerlag (2 delar socker 1 del vatten)
1 citron, pressad
2 dl kokosmjölk
Isbitar

Skala bananerna och lägg dem i en mixer med resten av ingredienserna och is. Mixa och höll upp i färgglada glas. Dekorera med blommor och färsk frukt
  

Av Missy - 4 mars 2013 10:24


 


När kvällen är över så är det dags att ta bort fransarna igen-såhär gör du då !


 



Av Missy - 24 februari 2013 09:37

 Jag kan tycka att för mycket idag handlar om vad man tjänar, vad man äger, vad man ska köpa.

Pengafixeringen känns fattig. Pengar kan väl inte få vara den enda drivkraften för oss människor.

Visst är det viktigt att få ekonomin att gå ihop för att kunna leva. Men det måste finnas annat än pengar som driver oss framåt, som får oss att vakna på morgnarna och ger oss ork att stiga upp och lust att leva: till exempel kärlek, goda gärningar och omtanke om varandra,måna om varandra.


Önskar alla en fin söndag!


                         

Av Missy - 11 februari 2013 19:32

Till 16 st behöver du:
50 g jäst
3 dl mjölk
7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 tsk flytande Hermesetas
1 tsk stötta kardemummakärnor
75 g smör
1 ägg

Till pensling:
1 ägg

Mandelmassa:
100 g sötmandel
1-2 dl Hermesetas lättströ alt råsocker
inkråm av bullar
¾ dl grädde

Till fyllning:
2 dl grädde

1.
Låt smöret bli rumsvarmt. Värm mjölken till 37°. Lös jästen i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa upp ägget i en kopp. Häll i flytande Hermesetas, klicka i smöret och rör ner ägget. Degen ska bli något lösare än vanlig vetedeg, men fortfarande lite kladdig. Arbeta degen i 5 minuter. Jäs till dubbel storlek, ca 30 minuter.
2.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela varje rulle i 8 bitar. Ta dinkelmjöl på händerna och rulla runda bullar. Lägg på plåten och jäs i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°.
3.
Vispa upp ägget i en kopp. Pensla bullarna med vispat ägg och ställ in plåten på mittersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 225°. Grädda bullarna i ca 10 minuter eller tills de är genomgräddade och har vacker färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär av lock på bullarna när de har kallnat helt. Gröp ut lite av inkråmet i varje bulle.
4.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman mandel, lättströ och inkråm. rör ner grädden lite i taget tills massan fått önskad konsistens. Vispa grädden till fyllningen till fast skum. Fyll bullarna med mandelmassa och klicka eller spritsa grädde ovanpå. Lägg sist på locket.

 

Av Missy - 29 januari 2013 13:07

Idag bjuder jag ett riktigt gott pasta recept

Pasta med biff i paprikasås

 För 4 personer

20 minuter
200-400 g kött, biff, entrecote, filé, fläskkotlett eller vad man har
200-400 g paprika, morot, gul lök eller kålrot alt. andra rotsaker
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
Till såsen:
1 gul lök
1 msk paprikapulver
2 dl grädde
3 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
pasta
mer paprika eller salladsblad
persilja


Gör så här:
1. Hacka löken till såsen fint. Fräs den med smör och rapsolja i en kastrull. Pudra över paprikapulver, vänd runt och slå i grädde, vatten och fond. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter, färga med soja, salta och peppra.
2. Strimla kött och skär lök och grönsaker i bitar. Rotsaker bör förkokas några minuter i lättsaltat vatten. Stek kött, lök och grönsaker i 3-4 minuter i lika delar smör och rapsolja.
3. Blanda ner kött och grönsaker i såsen. Låt allt sjuda sakta i 3-4 minuter. Servera med pasta och lite extra grönt, samt persilja.

Ovido - Quiz & Flashcards